Az ultrahangos vadriasztó szerek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Az ultrahangos vadriasztó szerekVadriasztásra számos különböző vadriasztó módszer létezik, a legnépszerűbb megoldás még mindig a kerítés, a mechanikai távoltartás, azonban a különböző vadriasztó szerek, megoldások is kezdenek egyre nagyobb teret nyerni maguknak. Egy ilyen, viszonylag új vadriasztó megoldás az ultrahangos vadriasztó.

Az ultrahangos vadriasztás lényege, hogy mivel a vadak egy része az ultrahangok frekvenciáját is képes meghallani, így ezen a frekvencián sugárzott ultrahangokkal riasztják el, tartják távol az állatokat a termelési területektől. Az ultrahangokat az emberi fül nem hallja meg, az állatokat azonban zavarja ez a hanghatás is, így távol maradnak a védeni kívánt területekről.

Hasonlóan a többi hangalapú vadriasztóhoz, az ultrahangos riasztásnál is figyelni kell arra, hogy kiadott hangokat folyamatosan variáljuk, változtassuk, hogy az állatok ne tudjanak hozzászokni egy hanghoz, ugyanis akkor már nem fogja az őket elriasztani.

Az ultrahangos vadriasztók előnye, hogy kiépítésük rendkívül egyszerű, csak el kell helyezni a berendezéseket a védeni kívánt területen. A készülékek napelemek segítségével működnek, így nem is kell áramot vinni hozzájuk, és bármikor máshova elvihetők és felszerelhetők.

A modern ultrahangos vadriasztók több irányba is tudnak hangokat sugározni, így, ha jól választjuk meg a vadriasztók elhelyezését, minimális darabbal megoldható a nagyobb területek védelme is.