Bárki számára elérhetők a cégadatok

Bárki számára elérhetők a cégadatokAz üzleti világ, a céges teendők egyik legfontosabb része, hogy a résztvevők tisztában legyenek a többi résztvevő információival, adataival, hogy azok mindenki számára elérhetők legyenek. Szerencsére hazánkban biztosított már az adatok elérhetősége, köszönhetően a cégjegyzéknek.

A cégjegyzék tartalmazza minden magyar vállalkozás bejegyzett adatait, így biztosak lehetünk abban, hogy ha magyar cégről van szó, akkor itt meg fogjuk találni a legfontosabb információkat róla, és le is tudjuk ezeket az adatokat tölteni, cégkivonat, cégmásolat formájában.

Az adatok között általában cégnév, cégjegyzékszám vagy adószám alapján lehet keresni. Ha cégkivonatra, cégmásolatra van szükségünk, akkor azt azonnal igényelni is tudjuk. A cégkivonat tartalmaz minden olyan információt egy cégről, amely az adott pillanatban aktuális, a cégmásolat pedig minden korábbi adatot is tartalmaz.

Ha csak tájékoztató jelleggel szeretnénk egy cég adatait kikérni, akkor az ingyenes cégkivonat is tökéletes megoldást jelenthet. Ha azonban hivatalos ügyintézéshez kell mellékelni dokumentumokat, akkor hiteles vagy közhiteles változatok igénylésére, benyújtására lesz szükség. Ezeket szerencsére minden eddiginél egyszerűbb beszerezni, köszönhetően a különböző disztribútoroknak. Ezek a disztribútorok kapcsolatban állnak a cégjegyzékkel, cégnyilvántartással, és jogosultak az ott szereplő adatok közzétételére, kiadására. A cégkivonatot, cégmásolatot elektronikus formában, vagy közhiteles dokumentum esetén futárszolgálattal fogják eljuttatni hozzánk.