Ezekből állnak össze a kútfúrás árak

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Ezekből állnak össze a kútfúrás árakAz egyik legjobb, amit a kerttulajdonosok tenni tudnak ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű vízzel rendelkezzenek az egész nyári öntözéshez, a kútfúrás. A kút fúrása költséges munka, de hosszú távon többszörösen megtérül. Mutatjuk, hogy milyen költségekkel kell számolni, hogy miből áll össze a kútfúrás ára.

A költségek legfőbb összetevője a tényleges fúrás ára. Ezt rendszerint méterben szokták megadni a szakemberek, minél mélyebben van a víz, annál többet kell fúrni, és emiatt annál magasabban lesznek a fúrási költségek is. A szükséges mélységre általában a környékbeli kutak mélységéről szoktak következtetni.

A fúrás mellett a másik nagyobb összetevő a berendezések, kellékek ára. A fúrt kutakat a talajnak megfelelő csővel védik, valamint szükség van vízszűrésre is, amit általában kavicsszűrővel szoktak megoldani. Ezeken az összetevőkön gyakran lehet spórolni, ha saját magunk vesszük meg ezeket is, valamint a szivattyút is.

Vannak olyan helyzetek, amikor a kútfúrás engedélyhez kötött. Ennek az engedélynek lehetnek költségei, így mindenképpen járjunk utána a feltételeknek a kezdés előtt, ezeket a költségeket ugyanis ki kell fizetnünk adott esetben. Szintén előfordul, hogy adót kell a fúrt kút után fizetni, ennek is érdemes utána nézni, bár a kútfúrás költségeihez viszonyítva az adók kisebb nagyságrendű összeget szoktak jelenteni.