Hogyan válasszunk iskolatáskát?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Hogyan válasszunk iskolatáskát?Az iskolatáska megfelelő megválasztása az egyik legfontosabb feladata a szülőknek, ha azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek a lehető legjobb élményben részesüljenek nap mint nap, amikor iskolába kell menni. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az iskolatáska választáshoz.

Az iskolatáska mérete

Nagyon fontos az iskolatáska méretének helyes megválasztása. Ha túl kicsi táskát választasz gyerekednek, akkor nem biztos, hogy minden eszköz bele fog férni. Ha túl nagyot, akkor ugyan beleférhet rengeteg eszköz, de nem biztos, hogy a gyerek el fogja ezeket bírni, ami miatt hátfájdalom, kényelmetlenségek jelentkezhetnek.

Zsebek, jellemzők

Érdemes végiggondolni azt is, hogy miket fog a gyerek a táskában cipelni. Legyen külön zseb az íróeszközöknek, ételnek, egyéb eszközöknek? Ha ezekre a kérdésekre „igen” a válasz, akkor olyan táskát kell választani, amely rendelkezik annyi és olyan zsebekkel, mint amire szükséged van.

Kipárnázott táska, pántok

Ha a táskát hosszú ideig kell cipelni egy gyereknek, akkor törekedni kell arra, hogy ezt minél kényelmesebben tudja megtenni. Ehhez jól kipárnázott táskára és pántokra lesz szükség. Sőt, a még jobb tartás érdekében olyan táskákat is lehet venni, melyek egy övszerű pánttal is rendelkeznek.

Hátitáska vagy válltáska?

Az alsósok általában hátitáskát kapnak, később azonban, ahogy a kinézet egyre fontosabb lesz számukra, sokan inkább válltáskára váltanának. Ha nehéz táskát kell cipelni, akkor a válltáska nem a legjobb megoldás, ugyanis egy vállon kell cipelni a teljes súlyt, ami fájdalomhoz, sérüléshez vezethet.