Információgyűjtés látásjavító szemkezelés előtt

Információgyűjtés látásjavító szemkezelés előttEgyre többen választják a szemüveg, kontaktlencse viselése helyett a sokkal kényelmesebb, de drágább megoldást, a látásjavító szemműtétet. Mivel a kezelések ára nem olcsó, valamint a beavatkozás is ijesztően hathat az emberek számára, így lézeres szemkezelés előtt a lehető legtöbb információt kell összegyűjteni, tanulmányozni.

Az információgyűjtés első lépése általában mindenki számára a szemműtétet végző klinikák honlapjának felkeresése. Itt megismerhetjük az egyes kezeléseket, valamint nem utolsósorban a választható szemműtétek árát is. Általánosságban elmondható, hogy minél drágább egy kezelés, annál jobb is, de érdemes ennél egy kicsit mélyebben belemerülni a témába. Az egyes klinikai honlapok természetesen elfogultak, a saját kezeléseiket tartják legjobbnak.

Érdemes tehát körülnézni az interneten független vélemények után. Erre az egyik lehetőség a különböző szemműtét összehasonlító honlapok. Szintén független véleményeket találhatunk az egyes Facebook csoportokban. Számos olyan Facebook csoportba lehet belépni, ahol szemműtét előtt állókkal és szemműtét utáni páciensekkel lehet beszélgetni. Itt mindenki el tudja mondani a saját tapasztalatát, saját véleményét a klinikákról, az egyes kezelés típusokról. Nem csak a Facebook csoportok, hanem az egyes klinikák Facebook oldalai is tartalmaznak véleményeke, általában korábbi páciensektől. Itt is valódi, elfogulatlan véleményeket lehet találni.

Elfogulatlan véleményt lehet még kérni a szemész szakorvosunktól is. Aki szemüveges, kontaktlencsét hord, az viszonylag rendszeresen jár szemészhez, így tud érdeklődni a lehetőségekről, szemműtétekről.