A lézeres látásjavítás lépései

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

A lézeres látásjavítás lépéseiEgyre többen vannak, akik lézeres látásjavítást terveznek, hogy ne kelljen többé szemüvegekkel, kontaktlencsékkel vacakolniuk. Mivel orvosi beavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is kerül kevésbe, így érdemes előre tájékozódni arról, hogy mi is fog történni, melyek a lézeres szemműtét lépései.

Az első lépés a klinika kiválasztása. Érdemes a nagyobb klinikák weboldalait, közösségi média oldalait tanulmányozni a fontos információkért, valamint az árakért. Ha sikerült kiválasztani egy vagy több klinikát, akkor jelentkezz alkalmassági vizsgálatra. A vizsgálat 1-2 órás lesz, és mindenre kiterjedően megvizsgálják a szemeket, meghatározzák a látásproblémák okait, elmondják, hogy az eredmények alapján melyik típusú szemműtétekre vagy alkalmas. Mivel a kontaktlencse megváltoztatja a szaruhártya alakját, így a vizsgálat előtti hetekben nem szabad azt viselni.

A vizsgálat eredményeinek birtokában meg tudják mondani az ajánlott kezelést, és azt is, hogy várhatóan milyen eredménnyel jár majd a kezelés.

Ha alkalmas vagy szemműtétre, és el is szeretnéd azt végeztetni, akkor kapsz egy időpontot, amikor is elvégzik a szemműtétet. A beavatkozás pár percig tart, nem kell benn feküdni, egy kis pihenés, várakozás után haza lehet menni, majd pedig otthon folytatni a pihenést, aminek az ideje a választott kezelés típusától függ. Szintén a kezelés típusától függ az is, hogy mennyi ideig kell majd 100%-os UV szűrős napszemüveget viselni a szabadban, mivel az UV fény káros a szemnek, különösen egy ilyen beavatkozást követően.