Megéri a használt autógumi?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Megéri a használt autógumi?Egy új garnitúra autógumi gyakran elég nagy befektetést, így sokan a spórolás miatt inkább használt gumi vásárlásán gondolkodnak. De jó választás, megéri a használt autógumi?

Nagy valószínűség szerint nem éri meg, különösen akkor, ha nem értünk a gumikhoz, ugyanis nagyon könnyen rosszul lehet járni, és használhatatlan gumit kaphatunk. Ha tudjuk, hogy mire kell figyelni, akkor viszont akár az új autógumi árának töredékéért kaphatunk szinte új gumit.

A legfontosabb, hogy a gumit nem százalékokban kell mérni, hanem a profilmélységet kell nézni, milliméterben. Egy átlagos, új gumi profilmélysége kb. 8 milliméter, azt kell tehát megmérni használt gumi esetén, hogy mennyi van még vissza belőle, hogy várhatóan az élettartam szakaszában hol tart a gumi. Ezt össze tudod hasonlítani az árral, és kiderül, hogy ebből a szempontból mennyire éri meg.

Előfordulhat, hogy a gumi profilmélysége megfelelő, azonban a gumi már öreg. A gumi gyártási idejét az oldalfalán lehet megnézni. Nyári gumi esetén az 5 éves gumi már öreg, téli gumik esetén viszont csak 3 év ez az időszak. Ha öregebb a gumi, nem éri meg megvenni.

Mindenképpen olyan helyen vásároljunk használt gumit, ahol azonnal fel is szerelik azt. A felszerelés után látszik ugyanis, hogy biztosan rendben van-e minden a gumival. Ez új gumik esetén is így van, használtak esetén viszont elengedhetetlen, hogy működés közben is tesztelni tudjuk, mielőtt elkezdjük használni.