Mi található egy cégkivonatban?

Mi található egy cégkivonatban?Előbb-utóbb minden cég, vállalkozás életében eljön az az időszak, amikor szüksége lesz a cég jelenlegi adatainak, információinak bizonyítására, mellékelésére. Ezt a cégkivonat bemutatásával, mellékelésével lehet megtenni. De milyen adatokat is tartalmaz egy cégkivonat?

A cégkivonat természetesen tartalmazza a cég általános adatait. Ilyenek pl. a Cég neve, adószáma, cégjegyzékszáma, székhelye, telephelye, elérhetőségei. Általában ezek azok az információk, melyekre legtöbbször szükség lesz. Fontos információ még a cég bankszámlaszáma, ugyanis a rossz helyre történő utalások komoly problémákat okozhatnak.

A cégkivonatban megtalálhatók azok a TEÁOR számok, melyek a cég tevékenységi körét jelzik.

A cégkivonat tartalmazza azokat, akik jogosultak a cég képviseletére, valamint azt is, hogy milyen módon képviselhetik az adott személyek a céget. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a képviseletre jogosult személyek mellett meg van adva, hogy egyedül is eljárhatnak-e a cég ügyeiben, vagy csak együttes képviseleti jogosultsággal rendelkeznek.

A könyvvizsgáló adatait, elérhetőségeit is megtalálhatjuk a cégkivonatban. Annál a cégnél, amely nem rendelkezik könyvvizsgálóval, vagy nagyon gyakran cserélgeti azokat, sokszor rossz előjeleket találhatunk.

Ha a cég átalakulás következtében jött létre, akkor a a jogelőd adatait is tartalmazza a cégkivonat. Ez biztosítja, hogy a cégek teljes története, előzményei, fontosabb átalakításai mindenki számára egyformán elérhetők. Nem csak a jogelődök, hanem a jogutódok is megtalálhatók a cégkivonatban.