Milyen cégkivonatot válasszunk?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Milyen cégkivonatot válasszunk?A különböző cégkivonat típusok között nem mindig egyszerű a választás, érdemes tehát ismerni a különbségeket az egyes cégkivonat típusok között. Négy cégkivonat típust különböztethetünk meg, hiteles, közhiteles, e-hiteles és Apostille cégkivonat. Általában az első két típus közül lesz az egyikre szükségünk, de érdemes mindet megismerni.

A hiteles cégkivonat általában e-mailben fog megérkezni, és garantáltan a legfrissebb adatokat fogja tartalmazni. Általában szerződéskötésekhez van rá szükség, vagy tárgyalások, hivatalos ügyintézések során. A dokumentum elektronikus formában és kinyomtatva is felhasználható.

A közhiteles cégkivonat ugyanazokat az adatokat tartalmazza, de magasabb hitelesítéssel. A magasabb hitelesítés azt jelenti, hogy papír alapú dokumentumról van szó, általában pályázatokhoz, banki ügyintézéshez kérik ezt a típusú cégkivonatot.

A harmadik típus az e-hiteles cégkivonat. Ez a dokumentum elektronikus formájú, elektronikus aláírással rendelkezik, kinyomtatva elveszíti hitelességét. Es3 formátumú dokumentumról van szó, megnyitása speciális, ingyenes program segítségével történik.

Az Apostille cégkivonat külföldi ügyintézéshez szükséges, ugyanis külföldön szinte kizárólag csak ilyen típusú cégkivonatot fogadnak el. Gyakori hiba, hogy idegen nyelvű hiteles cégkivonatot igényelnek külföldi ügyintézéshez, azonban nem fogadják el, mert Apostille cégkivonatot várnak el.