Milyen járművet béreljünk nyaraláshoz?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Milyen járművet béreljünk nyaraláshoz?Ha nyaralás, utazás, vagy pl. költözés előtt állunk, akkor szinte biztosan szükség lesz egy olyan járműre, ami minden szempontból megfelel az igényeknek. Általában ez a családi autó szokott lenni, de előfordulnak olyan helyzetek, amikor a családi autó nem elég megbízható vagy nem elég nagy, és autót vagy kisbuszt kell bérelni.

Az autó bérlés egyszerűnek hangzik elsőre, megnézzük a kínálatot, kiválasztunk egy autót és már mehetünk is. Érdemes azonban megfontolni a választást, ha felhőtlen nyaralást, utazást szeretnénk.

Első lépésként mindenképpen azt kell eldönteni, hogy hány személy fog utazni az autóban. Általában a személyautók 5 személyesek, de vannak olyanok, melyekben 7-en is elférnek, igaz, néha kicsit szűkösen. Akkor sem feltétlenül kell viszont 2 autót bérelni, ha kicsit többen vagyunk, mert 9 személyes kisbuszt még lehet B kategóriás jogosítvánnyal vezetni.

Az autó felszereltségére is oda kell figyelni ahhoz, hogy kényelmesen utazzunk. Ha nyári utazáshoz szeretnénk autót bérelni, akkor mindenképpen legyen benne klíma. Ma már ez alapvetőnek számíthat, de előfordulnak autók, melyekben még nincs, vagy nem működik. Megéri azt a kis plusz pénzt kifizetni a klímás autóért.

Fontos lehet a kényelmes utazás szempontjából még a belső tér is. Egy 5 személyes autóban 5 személy utazhat egyszerre, de ez nem jelenti azt, hogy minden ilyen járműben 5 személy kényelmesen el is fér.

A bérelt autó emellett legyen rendszeresen szervizelt, jó állapotú. Érdemes emiatt bérlés előtt egy kicsit átnézni, hogy minden jónak tűnik-e.