Milyen munkadíjak lesznek térkő lerakáskor?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Milyen munkadíjak lesznek térkő lerakáskor?Ha térkövezést tervezel, akkor valószínűleg azt is szeretnéd tudni, hogy milyen költségekkel kell számolnod majd a munkálatok során. Szerencsére az anyagköltséget viszonylag egyszerűen meg lehet becsülni, azt kell csak meghatározni, hogy mekkora terület lesz térkövezve, és ez alapján akár a kereskedők is meg tudják mondani, hogy kb. milyen anyagköltséggel kell számolni. Nem csak anyagköltségből áll azonban a térkő ára, hanem munkadíjból is.

A munkálatok általában a földmunkával kezdődnek, elő kell ugyanis készíteni a terepet a térkövezéshez. Nagyobb területeken érdemes gépi földmunkában gondolkodni, sokkal gyorsabb és egyszerűbb is. A földmunkához tartozik a tükör kialakítása, a kitermelt föld elszállítása, valamint a tükör elkészítése. Ha ezek elkészültek, akkor jöhetnek a speciális, térkövezéshez kapcsolódó munkák. Ezek általában a szegélyek lerakásával kezdődnek. Ha ez megvan, akkor utána rakható maga a térkő. A térkő lerakáshoz is tartoznak egyéb munkafolyamatok. Szinte biztos, hogy valamennyi térkövet méretre kell majd vágni, lehet, hogy ezért is plusz költségeket számolnak majd fel. A térkő alatti rétegrend elkészítéséhez is kapcsolódni fog munkadíj.

A legjobb, ha a térkő anyagköltséghez hasonlóan a munkadíjról is előre kérsz komplett árajánlatot, és akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesznek rejtett költségek, melyek utólag emelik meg a kiadásokat.