Nagyon fontos a rendszeres gázkészülék karbantartás

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Nagyon fontos a rendszeres gázkészülék karbantartásBármilyen eszközről, készülékről is legyen szó, a rendszeres karbantartás nagyon fontos része a hosszan tartó használatnak. Ideális esetben egy gázkészüléken évente kell karbantartást végezni, mutatjuk, hogy miért.

A gázfűtési rendszerek sajátossága, hogy a gázkazánban, gázkészülékben mechanikai alkatrészek vannak, melyek meghibásodhatnak, elmozdulhatnak. Ezeket az alkatrészeket minden karbantartás során a gázszerelő ellenőrzi, probléma vagy elhasználódás esetén pedig kicseréli. Rendszeres karbantartással viszont a az alkatrészek cseréje megelőzhető, így hosszú távon alacsonyabbak lesznek a gázkazán, gázkészülék költségei, kevesebb lesz a plusz kiadás.

Nem csak az alkatrészek ellenőrzése és cseréje fontos, hanem a gázkazán belsejét ki kell évente tisztítani ahhoz, hogy problémamentesen lehessen használni. A gázkészülék tisztítása azonban nem egyszerű folyamat, szakértelemre van hozzá szükség. Emiatt a gázkészülék karbantartását érdemes szakemberre, tapasztalt gázszerelőre bízni. A gázkazán tisztítását a szakemberek speciális anyaggal és berendezéssel végzik. A jól kitisztított gázkazán nem csak hosszabb ideig fogja bírni, hanem a fűtési hatásfoka is jobb lesz. A tisztítás során a gázszerelő eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket, amik a gézkészülékben összegyűltek, és szükség esetén az egész fűtési rendszert megtisztítja.