Szövetkabátok tisztítása

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Szövetkabátok tisztításaA szövetkabátok rengeteg embernek jelentenek divatos, de mégis meleg viseletet a téli időszakokban. Előbb-utóbb felmerül azonban a kérdés, hogy hogyan tudjuk kivenni a makacs foltot a kabátból, vagy hogyan tudjuk azt teljesen kitisztítani.

A legjobb megoldás, ha beadjuk egy profi tisztítóba. Itt szakszerűen, odafigyeléssel fogják elvégezni a tisztítást, anélkül, hogy a kabátnak bármilyen baja lenne ettől. Ha nincs erre lehetőségünk, vagy csak mindenképpen saját magunk szeretnénk tisztítani a szövetkabátot, akkor a következőkre kell odafigyelni.

Ha egy mód van rá, a mosógépben történő mosást teljesen el kell felejteni, ugyanis komoly károkat tud tenni egy szövetkabátban. A mosás helyett az a jó megoldás, ha az adott foltra, problémára keresünk mindig megoldást.

Ilyen gyakori probléma a zsírfolt, amely azokon a helyeket jelennek meg, ahol a szövetkabát a bőrrel érintkezik. Ha csak kis foltról van szó, ami viszonylag könnyedén eltávolítható, akkor a szénsavas ásványvízzel történő folt fellazítás, majd pedig a folt felitatása megoldást jelenthet. Nagyobb szennyeződés esetén háztartási benzint érdemes alkalmazni.

Szintén gyakran előfordul, hogy a szövetkabát elkezd bolyhosodni. Nagyon fontos, hogy nem szabad kézzel leszedni, letépni, ugyanis ez nem fogja megoldani az anyag problémáját. A jó megoldás ilyen esetben az ún. ruhaborotva alkalmazása, ugyanis ez a felszíni bolyhokat eltávolítja, viszont az anyag ép szálait nem károsítja.