Mit kell tudni a mobil klímákról?

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/eszakivarak.hu/includes/common.inc 394 sor).

Mit kell tudni a mobil klímákról?Klímavásárlás előtt gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen eszközt érdemes vásárolni, split vagy mobil klímát.

A mobil klíma lényege, hogy nem kell fix helyre beszerelni, hanem helye szabadon változtatható, abba a helyiségbe tudjuk tenni, ahova szeretnénk. A legnagyobb előnye a mobilitás mellett az, hogy nincs szükség szakemberre a beüzemeléshez. Split klímát csak regisztrált szakember szerelhet be, ami nem csak plusz feladatokat fog jelenteni, hanem plusz kiadást is. Mobil klíma esetén is szükség van fali kivezetőhöz vagy az ablakkivezetéshez a készüléknek közel kell lennie.

A mobil klíma hűtési folyamat közben nedvességet kivonja a levegőből, az így keletkező víz vagy egy tartályba gyűlik össze vagy a meleg levegő kifújón keresztül párologtatja el. Ha tartályba gyűjti a klíma a kondenzvizet, akkor azt akár naponta többször is üríteni kell majd, különben automatikusan kikapcsol a mobil klíma.

A mobil klíma kiválasztásakor is hasonlóan kell eljárni, mint split klíma esetén, a helyiség méretét, fekvését figyelembe véve kell kiválasztani az eszközt. Ha túl kis teljesítményű mobil klímát választunk, akkor hiába tudjuk mozgatni, hordozni, nem fogja tudni lehűteni az adott helyiséget, folyamatosan működni fog.

A mobil klímákra jellemző, hogy általában fűtésre is alkalmasak, de természetesen nem olyan hatásfokon, mint egy rendes fűtési rendszer. Fűtés kiegészítőként, tavaszi és őszi fűtésre azonban kiválóan alkalmazhatók.